Yrityksen tehtävä

Konsulttiyritys ”International Business Consulting” tarjoaa suomalaisille teollisuusyrityksille kansainvälistymisstrategian tekoon sekä saksankielisen Keski-Euroopan alueella suoritettavaan markkinointiin, vientititoimintaan ja etabloitumiseen liittyviä konsultointipalveluja.


Yrityksen taustaa ja sijainti

Yritys on perustettu vuonna 2001 hyvin säilyneestä historiallisesta keskustastaan, linnastaan ja yliopistostaan tunnetussa Heidelbergin kaupungissa. Vuonna 2009 yritys muutti Baden-Württembergin osavaltion sisällä eteläiseen Schwarzwaldiin lähelle huomattavia koneenrakennus-, metalli-, auto-, elektroniikka- sekä puunjalostus- ja paperiteollisuuden yrityskeskittymiä. Toimipisteemme on lyhyen automatkan päässä sellaisista ostovoimaisista suurkaupungeista kuten Freiburg, Karlsruhe ja Stuttgart tai Basel Sveitsissä sekä Strasbourg Ranskan puolella rajaa.

Baden-Württemberg on tunnettu teollisuuden korkeasta teknisestä tasosta sekä laadukkaasta tutkimus- ja kehitystoiminnasta. Teollisuuden lisäksi myös maatalous, viininviljely ja turismi ovat tärkeitä elinkeinoja. Schwarzwaldissa aikaisemmin vahva hienomekaniikkateollisuus ja erityisesti kellojenvalmistus ovat menettäneet merkitystään ja väistyneet m.m.  kulutuselektroniikkateollisuuden tieltä. Alueelta löytyy edellä mainittujen teollisuuden alojen lisäksi myös Schwäbische Alb´ista tekstiiliteollisuutta sekä Karlsruhesta Saksan suurin öljynjalostamo.


Asiakkaamme ja tuntemamme teollisuussektorit

Yrityksen kymmenenä ensimmäisenä toimintavuotena olemme auttaneet suomalaista pkt-teollisuutta toimimaan ja ymmärtämään liiketoimintaympäristöä saksankielisessä Keski-Euroopassa. Toimeksiantajamme ovat olleet pääosin koneenrakennus-, metalli- ja elektroniikkateollisuusyrityksiä sekä  näiden alihankkijoita. Myös ympäristötekniikka, uusiutuvat energiamuodot sekä jätteiden käsittelytekniikka ovat kuuluneet toimeksiantajiemme toimenkuvaan.

Olemme aikaisempina toimintavuosinamme toimineet yhteistyössä espanjalaisen konsulttiryhmän Argos Consulting Networkin kanssa ja tukeneet myös espanjalaisten pk-yritysten vientiponnisteluja Saksassa. Toimeksiantomme tulivat tuolloin pääosin huonekalu-, työjalkine- ja elintarviketeollisuudesta.

Yrityksen perustaja Mikko Taulos tuo aikaisemmalta työuraltaan mukanaan paperi- ja puunjalostusteollisuuden sekä kemian teollisuuden kokemusta.